Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва заяви, че отговорът 

...
Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва заяви, че отговорът 
Коментари Харесай

Лула да Силва обвини Израел, че убива невинни в ивицата Газа

Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва съобщи, че отговорът  на Израел на офанзивата на Хамас срещу израелската територия на 7 октомври е също толкоз сериозен, колкото самата офанзива, съобщи Франс прес. Лула да Силва упрекна Израел, че убива почтени без никакъв критерии в линията Газа.

" След терористичните актове на Хамас, решението на Израел се оказа също толкоз съществено, колкото и дейностите на " Хамас ". Те убиват почтени без никакъв критерии ", съобщи Лула да Силва по време на публична гала в бразилската столица. Лула да Силва също по този начин упрекна Израел, че " пуска бомби там, където има деца, като да вземем за пример върху лечебни заведения, под предлог, че терористите се намират там ". " Това е необяснимо. Първо, би трябвало да бъдат избавени дамите и децата, по-късно вие се бийте с който си желаете ", съобщи Лула да Силва.

Израел отхвърля да взима непосредствено под прицел лечебните заведения в Газа и упреква " Хамас ", че прокопал тунели под тези обекти и ги употребява за скривалища. " Хамас " отхвърля това.

Лула да Силва посрещна във военновъздушна база в Бразилия 22 бразилски жители и 10 членове на техните фамилии, живеели в Газа, само че евакуирани оттова  в неделя след месец очакване.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР